2012. január 10., kedd

KELKÁPOSZTÁS CSIRKE


Úúúúúúúúúúúúszom. Arra nincs időm, hogy feltöltsem a blogra azokat a recepteket, amik már ezer éve ücsörögnek a gépen... Úszom... Jól látszik abból is, hogy ez a recept a Kifőztük 2011/12. számában jelent meg, azaz valamikor novemberben készült... 
Az újságból azóta megjelent már a januári is, és már gőzerővel készül a februári szám is. Ha valaki nem tudná, hogy mi is az a Kifőztük, kattintson ide és nézze meg... 

Ez az étel meg jó. Finom és nagy előnye, hogy kb. annyi idő alatt elkészül, amennyi idő alatt kifőzzük hozzá a tésztát. 

Kelkáposztás csirke

Hozzávalók 4 személyre
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 15-20 dkg húsos szalonna
  • 1 egész filézett csirkemell
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • bors
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 2 dl tejszín
  • pár szelet lila hagyma

a tálaláshoz:
  • főtt rizs vagy főtt tészta, esetleg főtt vagy sült krumpli


Szeleteljük és az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, amelyet addig sütünk, amíg ki nem sül belőle az összes zsír. Amikor a szalonna elkészült, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredéséig sütjük a húst, majd hozzákeverjük a felszeletelt, megmosott káposztát is. Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal.

Fedő alatt puhára főzzük, majd amikor elfőtte a vizet, hozzákeverjük a tejszínt, és beleszórjuk a karikára vágott lila hagymát.

Pár perc alatt összeforraljuk, azután tálaljuk.




3 megjegyzés:

horimarika írta...

Egyszerűen remek!!! Ezt ki is fogom próbálni hamarosan. Köszönöm.

Hobbychef írta...

Nagyon érdekes kombináció!

szepyke írta...

Érdekes, de nagyon finom is!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...