2011. december 25., vasárnap

Kókuszgolyó - házi Raffaello


A kép címe az is lehetne, csomagolásra várva... 


Kókuszgolyó - házi Raffaello

Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg tejpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • rum vagy kókuszlikőr (elhagyható)
a golyók közepébe:
  • héj nélküli mandulaszemek (elhagyható)
a hempergetéshez:
  • 5-8 dkg kókuszreszelék
A vizet fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tejport, elkeverjük, majd pár perc alatt összefőzzük. Amikor egynemű krémet kapunk, belekeverjük a kókuszt. Ha alkoholt is teszünk hozzá, azt itt keverjük bele. A krémet kihűtjük.
Amikor kihűlt, diónyi golyókat formázunk belőle, majd a kókuszreszelékbe hempergetjük. 
Ha mandulát is teszünk a közepébe, azt a formázáskor nyomjuk bele. 
Hűtőben tároljuk, és mivel ezek falatnyi darabkák, pillanatok alatt elfogyasztjuk. Kókuszfüggő barátoknak, ismerősöknek, fontosaknak ajándékba is készíthetjük.... ezek is ajándékba készültek... és éppen a csomagolásra várakoznak...:)


Szamóca, köszönöm a receptet!



2 megjegyzés:

Viki írta...

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot. Ajándékot, szeretetet s mindent, ami fontos neked, ajtód elé fehér bársonyt, így kívánok neked szép és boldog Karácsonyt!

szepyke írta...

Viki, neked is boldog, nyugodt ünnepeket kívánok!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...