2011. október 17., hétfő

Kókuszkrémes pite - házi kókusztejszínnel



Kókuszfüggőknek...

Mondtam már, hogy feltaláltam a kókusztejszínt, mármint a házilag elkészíthető kókusztejszínt? Nem mondtam? Pedig, feltaláltam. Természetesen ez is, mint minden ilyesmi a véletlen műve volt... 

Olyan ez a pite, mintha sütne a nap, nem? Napsárga a kukoricadarától, rajta a fehér krém. Szerintem roppant megnyerő a kis ééééééééédes....:)

Kókuszkrémes pite kókusztejszínnel

Hozzávalók 22 cm-es formához

a tésztához:
  • 15 dkg kristálycukor vagy barna cukor
  •  2 tojás
  • 1,2 dl ananászlé
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • csipet só
  • 12  dkg liszt
  •  2 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg kukoricadara
  • 1,3 dl olaj 
  • 5 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
  • 2-4 dkg barna cukor
a krémhez:
  • 4 dl sűrű kókusztej
  • 2-4 evőkanál porcukor
  • 2 zacskó tejszínízű habpor (90 g)
  • 1 zacskó habfixáló (10 g, elhagyható)
a szóráshoz:
  • 5 dkg kókuszreszelék


180 fokra melegítjük a sütőt.


Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a felsorolás sorrendjében hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazzuk a pitesütőt, beleöntjük a tésztát, és megszórjuk a barna cukorral. 
Kb. 15-20 percig sütjük a 180 fokos sütőben. (Tűpróba!) Hagyjuk kihűlni.


Amíg sül, elkészítjük a krém hozzávalóit. A cukorral ízesítjük a kókusztejet. Vigyázzunk, ne édesítsük túl, hogy érvényesüljön a kókusz íze.

A habpor zacskóján található leírás alapján elkészítjük a kókuszhabot, csak tej helyett a kókusztejet adjuk hozzá. Keményebb, tartósabb lesz, ha használjuk a habfixálót; nélküle lágyabb marad.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

Száraz, olaj nélküli serpenyőben pár pillanat alatt átpirítjuk a kókuszreszeléket. 


Szeletelve, kókuszhabbal megkenve tálaljuk a pitét, majd a hab tetejére szórjuk a pirított kókuszt.



Ananászsziruppal meglocsolva is tálalhatjuk. Ehhez 1/2 dl ananászlét addig forraljunk 5 dkg cukorral, míg el nem éri a kívánt sűrűséget. Villával szurkáljuk meg a pite tetejét, és öntsük rá a szirupot. Így magában is szaftos süteményt kapunk. Természetesen erre is rétegezhetjük a kókuszos habot.


Felső kép a "sima" kókuszos... alsó kép, csokoládészósszal meglocsolva...hát... boldogsághormon a köbön...:)




9 megjegyzés:

Petra írta...

Csodás látvány! Az íz is ezt 100%-ra veszem. A kókusztejszín jól hangzik. Le kéne védetned. ;)))

szepyke írta...

Gondoltam rá...:)))) De inkább közzé tettem, hogy más is ehessen ilyen pazar kis cuccot!:) Köszönöm Petra!:)

horimarika írta...

Ezt nagyon jókor tetted fel! Pont most kaptam pár doboz remek kókusztejet. Ez a tortácska lehet hogy nálunk is elkészül.... de szerintem nálad érdemes kókusz ügyben nézelődni, ugye?! Köszönöm a receptet.

Bianka írta...

ÁÁÁ ez félelmetesen izgalmas :)

Névtelen írta...

Szepy! "Kókuszfüggőknek" Jelentkezem!!! Ez valami őrülten jól néz ki, a receptről nem is beszélve, zseni vagy, ki fogom próbálni a habot!!! :)

Unknown írta...

Huh ezt szerintem nekem találtad ki! Imádom :) Felkerült az elkészítendők listájára a top 3 -ba :)))))))

Araniel írta...

Fú most utállak, hogy te ilyeneket eszel én meg nem :P
Csodás!

Anikó írta...

Jézusom Szepyke, ez annyira jól néz ki, szinte érzem a kókusz ízét a számban, nagyon finom lehetett, és az, hogy kókuszhab, hát rögtön enyhült kicsit az őszi depresszióm, mert egyébként nincs kedvem az ég világon semmihez, de ehhez a sütihez lenne, csak neki kéne állni, majd megpróbálom:-)))

szepyke írta...

Köszönöm, kedvesek vagytok!:)

Próbáljátok ki, mert eszméletlen finom!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...