2011. május 10., kedd

Medvehagymás tejfölben sült tarja - tepsiskrumplival


Nah, kérem... Ez pazarul sikeredett, így telefonnal készült kép ide, vagy oda... megörökítettem....

Még szezonja van a medvehagymának, illetve még el lehet csípni egy-két helyen... Az újkrumpli meg itt kopogtat már az ajtóban, bár, nálunk még 500,- Ft körül adják kilóját, de élni tudni kell, nah...

Ez az étel, mint nálam a legtöbb a véletlen műve, illetve a "mi van a hűtőben" maradékhasznosítás jegyében született... És mint már oly sokszor... megint nagyon jó kis étel kerekedett belőle...

Medvehagymás tejfölben sült tarja - tepsiskrumplival

Hozzávalók 2 főre

a húshoz:
  • 40 dkg tarja (szeletben)
  • 20 dkg feta jellegű sajt (feta, vagy krémkönnyű)
  • 3 dl tejföl
  • 10-15 szál medvehagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
a körethez:
  • 40 dkg újkrumpli
  • 2-3 evőkanál olaj
  • bors
  • őrölt pirospaprika
A húst a pirospaprikával, borssal, köménnyel meghintjük. A hagymákat megmossuk és nagyjából centis darabokra vágjuk. A medvehagymát hozzáadjuk a tejfölhöz és botmixerrel vagy késes robottal átdaráljuk vele. Jöhet hozzá a sajt, majd ezzel is eldolgozzuk.
Tűzálló edénybe fektetjük a hússzeleteket, ráöntjük a medvehagymás öntetet, alufóliával befedjük és a forró sütőbe tesszük.

A krumplit megmossuk, centis darabokra szeleteljük. Tűzálló edénybe sütőpapírt teszünk rádobáljuk a krumplit és meglocsoljuk az olajjal. 

Amikor a hús már kb. 15 perce a sütőben van, betesszük a krumplit is és innen már együtt sütjük őket. (Légkeverés nélküli sütőben a krumpli menjen alulra, fölötte sülhet a hús.) Kb. 40 perc után levesszük az alufóliát a húsról, átforgatjuk a krumplit, hogy mindenhol jól átsüljön, majd még 5 percre visszatesszük a sütőbe mindkét ételt.

Elkészülte után együtt tálaljuk őket. A krumplit szórjuk meg kevés sóval, borssal és a pirospaprikával.

Aztán jól együk meg és jól jegyezzük meg ezt az ételt jövőre is, amikor jön majd megint a medvehagymaszezon. 

Tejföl helyett használhatunk joghurtot is, így diétásabb ételt kapunk. 









6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Elkébzelem milyen jó illatok terjengtek nálad mikor sütötted!

Ceffa írta...

De fincsi :))
Nekem is nagyon-nagyon!!!

szepyke írta...

Éva, valóban, illatozott!:))
Ceffa, nekem is...:)))

egycsipet írta...

Hol a géped? :O

Jó kis kaja lehet, ma én is szemeztem az újkrumplival, de lebeszéltem magam. Má' bánom, de majd holnap... :D

szepyke írta...

Egycsipet, hol, hol... hát otthon. Ezt meg bent sütöttem... nah.
Mindig nem cipelem magammal... így még mindig csinálok telefonos képeket. Halál gáz vagyok, ez van.

Bianka írta...

Remek, nagyon finom volt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...