2011. május 17., kedd

Medvehagymás pizza...


Még van medvehagyma, illetve, aki nem bír magával, az használja az időben lefagyasztott vagy bármilyen módon tartósított medvehagymáját ehhez a recepthez.
A medvehagyma valami olyasmi, amit egy szelet vajaskenyérhez is vígan harapdál az ember lánya... , de feldolgozva, belesütve valamibe, kifejezetten mennyei...

Az illata eszméletlen... az ember percenként nyitogatná a sütő ajtaját, hogy mikor lesz már kész, mikor lesz már kész???

És aztán elkészül és jól megesszük és nem is értjük, hogy eddig hogy élhettünk nélküle, vagy hogy minek?:)))

Ez a pizza garantáltan olyan illatossá teszi az embert, hogy csak akkor készítsük, ha elfogyasztása után már nem megyünk emberek közé, vagy ha igen, velük is etessünk belőle, hogy ne érezzék rajtunk, hogy mit ettünk aznap...

Medvehagymás pizza 
2 pizzához
a pizzatésztához:
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 2,5 dl meleg víz
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 2 evőkanál medvehagymás olaj vagy medvehagyma pesto
  • 1 teáskanál só
a feltéthez:
  • 3 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 25-30 dkg sonka csíkokra vagy kockára vágva
  • 30 dkg sajt (ízlés szerinti fajta) reszelve


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kelesztjük. 
Mikor duplájára kelt, kicsit átgyúrjuk, majd kiolajozott tepsibe, vagy teflon serpenyőbe fektetjük. (2 pizzához elegendő a tészta, kinyújtani, a tepsi nagyságának megfelelően nyújtsuk, vagy simán kézzel nyújtsuk a tepsi nagyságának megfelelően.)
A tejfölt elkeverjük a fokhagymával, megkenjük vele a tésztát. A tejföl tetejére jön a sonka, erre a sajt. Forró sütőben készre sütjük. (Ez nagyjából 20 perc.)

A feltéteket természetesen a hűtőnk tartalma szerint variálhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...