2011. május 27., péntek

Marcipánfagylalt


Nyár...., kánikula...., faaaaaaaaaaagyiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Naná! 
Még nem fér be a fagyasztóba a fagylalt készítéséhez szükséges tartály, ezért most még csak olyan fagyik készülnek, amikhez nem kell gép...

Ez is ilyen. És annyira egyszerű, hogy az már botrány...

Marcipánfagylalt

Hozzávalók nagyjából 4-5 gombócnyi fagylalthoz
  • 8-10 dkg marcipánmassza
  • 2 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 1 dl felvert tejszínhab
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • esetleg még + cukor ha nem elég édes...
A marcipánmasszát kisebb darabokra vágjuk és a sűrített tejjel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tejszínt. Kóstoljuk meg, hogy elég édes e. Ha éppen jó, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot. Kifagyasztva sokkal kevésbé édes, mint előtte, így ha fagyit készítünk, mindig édesebbre kell készítenünk, hogy megfagyva is elég édes legyen. 

Zárható edénybe öntjük és a mélyhűtőbe tesszük. Csak másnapra fagy meg teljesen, de kb 4-5 óra múlva már kanalazható. A fagyasztása közben kétszer, háromszor keverjük át a botmixerrel.

Aki szereti a marcipánt, annak kötelező. 

Ebből a masszából készíthetünk mákos, marcipános fagylaltot, ha ehhez a mennyiséghez 1 evőkanál darált mákot keverünk. 




3 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta, sajnos én a múlt heti fagyizás után olyan torokfájást kaptam, hogy egy hétig nyomtam az ágyat.:)

Névtelen írta...

Hmmmmmmmm!!!

szepyke írta...

Kati, jaj, Te szegény, gyorsan gyógyulj meg!!!

Pocak Panna, naná, hogy hmmmmmmmmm!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...