2011. április 19., kedd

Színes zöldséges tekercs



Ezzel a szokatlan színű étellel földobhatjuk a húsvéti ételek sorát. Nagyon könnyen készíthető, és ha nem céklát használunk, hanem más zöldséget, akkor akár többféle színt is varázsolhatunk az asztalra. Narancssárgát sárgarépával, zöldet spenóttal kaphatunk, és akár gyümölcsökkel, édes túróval megtöltve is tálalhatjuk. A tekercs töltelékét magunk és családunk ízléséhez igazíthatjuk. A recept megjelent a Kifőztük 2011/4. számában, számos húsvéti ötlettel, recepttel együtt. Az újság, ahogy eddig, most is letölthető - ingyenesen - a www.kifoztuk.hu oldalról!

Színes zöldséges tekercs

Hozzávalók
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • diónyi nyers cékla vagy bármilyen zöldség (sütőtök, sárgarépa, cukkini, spenót...)
  • 1/2 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
  • feta jellegű sajt vagy túró
  • tejföl
  • bors


Késes robotban vagy turmixban fölaprítjuk a színes tekercs hozzávalóit. Nem baj, ha a zöldségből nagyobb darabok is maradnak benne, azok csak színesítik majd a tésztát.
Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe (kb. 18 x 22 cm-es formába) öntjük a tésztát, majd 180 fokon nagyjából 10-15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha nincs ekkora tepsink, akkor kerek formát is használhatunk, úgy is föl tudjuk majd tekerni a tésztát. A méret megválasztásakor gondoljunk arra, hogy a szeletelt tészta valóban egy-egy falatnyi legyen, ezért ne készítsük túl vastagra.

Összekeverjük a töltelék hozzávalóit, a már kihűlt tésztát megkenjük a masszával, majd a sütőpapír segítségével föltekerjük, és tálalásig a hűtőben tároljuk. Jó, ha fogyasztás előtt 2-3 nappal elkészítjük, hogy összeérjenek az ízek. Állás közben a tészta elszínezheti a fehér tölteléket.

A töltelékhez használhatunk körözöttet, dúsíthatjuk olajos magokkal, bármivel, amit szeretünk.







1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon mutatós

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...