2010. november 25., csütörtök

ZÖLDSÉG CHIPSEK MÁRTOGATÓSSAL

A chips sok gyerek és felnőtt kedvenc csemegéje. A zacskós változatok túl sok sót és olajat tartalmaznak. Ha nem sajnáljuk rá az időt, finom és egészséges chipset készíthetünk szinte minden zöldségből, amit szeretünk. Ezek a chipsek nem lesznek annyira szárazak, ropogósak, viszont jóval egészségesebbek, mint zacskóba zárt társaik. Fogyaszthatók magukban, esetleg krémlevesek betétjeként, vagy finom sajtkrémbe mártogatva.

Ez a recept a Kifőztük 9-es számában jelent meg, az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.




ZÖLDSÉG CHIPSEK MÁRTOGATÓSSAL


Hozzávalók

  • cékla
  • sárgarépa
  • krumpli
  • paszternák
  • olívaolaj
a mártogatóhoz:
  • 1 Camping sajt
  • 2-4 evőkanál tejföl
  • bors
  • újhagyma vagy snidling


A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, a zöldségeket minél szellősebben ráterítjük. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk sóval. Ezekkel bánjunk takarékosan, csak éppen, hogy spricceljük le, ne tocsogjon az olajban, ne álljon a sóban. A tepsit a sütőbe tesszük, a zöldségeket a legkisebb fokon többszöri átforgatás közben megsütjük. A sütési idő nagyjából két óra, eközben fél óránként ellenőrizzük, rázogassuk meg a zöldségeket, hogy a még nedves darabok is átsüljenek.
A mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is.

Minél tovább sütjük, annál ropogósabb chipset kapunk, de vigyázzunk rá, hogy ne égjen meg, ne száradjon ki túlzottan!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Ötletes, jó vendégváró is, finom lehet

Nelli írta...

Nagyon finom és egészséges!:-)

Eisenstock Ildikó írta...

Karácsony előtt különösen praktikus, mert nem hízlal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...