2010. február 8., hétfő

Kukoricaleves szalonnával gazdagítva


Keresgélj a konyhában, hogy mi legyen a vacsora...

Ha véletlenül találsz egy doboz kukoricakonzervet, csinálj belőle gyorsan egy finom levest, ha van otthon egy kis maradék bacon, esetleg egy kis olaj, amiben egy ideje pár chili úszkál, akkor olyan levest csinálhatsz, ami után jóllakottan dölhetsz majd hátra, és ha esetleg még a konyhában találsz egy kis Vargabélest is a leves után, akkor elmondhatod, hogy: Nyugtával dícsérhetted a napot!



Hozzávalók:
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • szeletelt bacon
  • chilis olaj


A kukoricakonzervet kinyitjuk, a levét leöntjük. Egy alkalmas lábasba öntjük, és hozzá öntjük a fél liter, azaz az 5 dl vízet. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.(Kb 10 perc alatt puhára fő.) Egy másik lábasban melegítjük a vajat, majd rászórjuk a lisztet és halványan megpiritjuk. Majd a kukorica levéből kimerünk egy keveset, elkeverjük benne a rántást, azaz a vajban pirított lisztet, majd a rántást a leveshez adagoljuk, és csomómentesre kikeverjük vele. Jöhet hozzá a tejszín, a tejföl, a szárított petrezselyem és így kislángon összeforraljuk őket.
Egy serpenyőben a feldarabolt bacont jól átpirítjuk, majd lecsöpögtetés után a levesre szórjuk. Tálaláskor a levest meglocsoljuk chilis olajjal.


Ha friss petrezselymünk van, az még jobb, nekem is volt, de valaki a nyúlnak adta vacsorára...



Sűrű, édes, csípős. 



Ha lett volna valamilyen olvadós sajt itthon, az is mehetett volna a tetejére.



Mostanában valahogy mindenbe teszek ilyen, mások által bacon chipsnek hívott piritott bacont, azaz szalonnát. 

Ha a levest tároljuk, vagy előre elkészítjük, és csak később tálaljuk, a bacont ne szórjuk bele, mert elázik, és elveszíti a ropogósságát!


16 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom és guszta, főleg a szalonna miatt :)

szepyke írta...

B., igen, édes, csípős, és a szalonna meg ropogós benne. Jó volt,nah:)

mandy tarragon írta...

Hm. Azt hiszem kérek ilyet. Valahol kell lennie egy kukoricakonzervnek...

Fini írta...

Jujjj, ez nagyon finom lehetett...hmmm.. Amint vége lesz ennek a "pár" napnak tuti kipróbálom!

egycsipet írta...

Kérek, köszi! :))

DebiGabi írta...

Még soha nem ettem kukoricalevest. Viszont ez így roppant jól hangzik. Ki is fogom próbálni, csak nálam a csípős rész kimarad.

Andi írta...

Nagyon jól hangzik. Még nem ettem ilyet...de ami késik, nem múlik!

lekvároskukta írta...

Hmmmm, nagyon guszta lett :))
Ki fogom próbálni csípősen is egyszer.

Pedke írta...

Ilyen leveskét én is szoktam csinálni, finom és a bacon nagyon feldobja.

szepyke írta...

Mandy, megkerested már?:)

Fini, mindenképpen próbáld ki, és jó csípőőőőőőősen!:)

Egycsipet, máris hozom!:)

DebiGabi, viszont a szalonnát ki ne hagyd!:)

Andi, és szerintem liszt helyett jó hozzá a kukoricaliszt. Azt ehetsz?

Lekvároskukta, jó csípőőőőősen ám!:)

Pedke, igen, valójában az dobja fel igazán!:)

Latsia írta...

Nagyon tetszik ez itt nekem!:-)))
Hétvégén megyek egy kis időre hidegebb éghajlatra...ott el is készitem majd! Köszönöm!

Delish írta...

Nagyon tetszik, meg sose ettem kukorica levest :) kiprobalom majd.

andrea írta...

olyan rég jártam itt és olyan jó, hogy jöttem, ez istenien néz ki....

szepyke írta...

Latsia, hidegebb éghajlatra???:)))

Delish, ez maradékhasznosítás miatt készült, hóvégi leves. De megérte!:)

Andrea, köszönöm, kedves vagy!:)

zouzouna írta...

Elkeszitettem ma vacsorara. Nekem kicsit suru lett, inkabb fozelek, mint leves, de nagyon finom! Koszi a receptet!

szepyke írta...

Zouzouna, örülök, hogy ízlett! A sűrűségen lehet segíteni, de végülis mindegy, mert így is,úgy is finom!:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...