2009. június 4., csütörtök

Paprikáskrumpli, majdnem ahogy én szeretem!

Csak azért majdnem, mert én tettem volna bele nokedlit is. De mivel a 90 naposba, már így sem fért bele, nem akartam még jobban kihúzni a gyufát. Így ehetem keményítőnapra, ha nem eszem ki belőle a húst, tehát a virslit, és a kolbászt. Mondjuk, úgy nem sok értelme van, de az íze kárpótol. Nagyon szeretem ezt az ételt. Egyszerű, és nagyszerű, gyorsan kész és igen-igen laktató.
Hozzávalók:

  • l kg krumpli

  • minimum két pár virsli

  • jó sok kolbász

  • jó sok vöröshagyma


  • bors

  • pirospaprika

  • olaj
A jó sok, mint mértékegység, tudom, hogy nem sokat segít, de még soha nem mértem le. Azért próbálok saccolni. Tehát, vegyünk két nagy fej hagymát. A nagy fej hagyma legyen akkora, mint az öklünk, vagy sok kisebb, ami kiteszi ezt az adagot. Ezt aprítsuk fel, minél kisebbre. Egy megfelelő nagyságú edénybe öntsünk kb négy evőkanálnyi olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Pároljuk üvegesre, majd húzzuk le a tűzről, és kb két-három evőkanálnyi pirospaprikával szórjuk meg, és keverjük el. Sózzuk meg a pirospaprikás hagymát, mehet rá a felszeletelt kolbász, dobjuk rá a megpucolt, felkockázott krumplit, öntsük fel annyi vízzel, amennyiből a krumpli még bőven kilátszik. Fedjük le és főzzük. A hagyma fő, a krumpli fő és puhul, és közben kialakul a finom, tunkolós szaft. A főzés vége előtt, amikor már alig van "leve", dobjuk rá a felkarikázott virslit és amikor az megfőtt, készen vagyunk. Ha igazán jót akarunk, kell bele egy kis nokedli is.



3 megjegyzés:

duende írta...

Én is nokedlivel szeretem! :)))

trinity írta...

Kérek szépen én is!!! Nem szereti a család-csak én, de én nagyon!!!:)))

szepyke írta...

Duende, csináljak hozzá nokedlit?

Trinity, Te is kérsz hozzá nokedlit?

És uborka mindenkinek jöhet hozzá, meg egy szelet friss kenyeret gyorsan kérek Limarától hozzá! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...