2009. április 15., szerda

Csúsztatott palacsinta

Ha csokoládé, akkor legyen mellé palacsinta is!


Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:


  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • olaj

A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük, mehet bele a vaj, a liszt, a tej és a tojások fehérjéből vert kemény hab. Palacsintasütőben forró olajon a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük pirosra, majd egyiket a másikra csúsztatjuk, közben mindegyiket vaníliás porcukorral szórjuk meg. Ha készen van a "palacsintarakás", a forró sütőbe tesszük, kissé átsütjük és forrón tálaljuk.

Megjegyzés: Előre, akár nappokkal előbb is elkészíthetjük, így amikor tálalni szeretnénk kb 15-20 perccel korábban a sütőbe tesszük. Én csokoládét szoktam reszelni a rétegek közé és csokiöntettel jól meglocsolom! Ha egy-két személynek sütjük, ez az adag akár kétszerre is elég!




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...